Back-up online sau cum salvezi amintirile digitale fara dureri de cap

 

“Mie nu mi se poate întâmpla, că sunt foarte atent(ă)”. De câte ori nu credem asta?
S-a întâmplat aseară. Eram la Mall și sora mea s-a întors cu un telefon de la baie. Era chiar ora închiderii și, pentru că ne grăbeam, am zis că îl luăm cu noi și anunț eu pe Facebook că l-am găsit.
După câteva minute de la postarea mea, într-unul dintre comentarii am găsit un nume. Pentru că voiam să verific utilizatorul, am intrat pe contul menționat. Unde am dat de anunțul mămicii:

image

A fost un caz fericit că eu l-am găsit și am reușit să i-l returnez. Dar nu este mereu așa.

Dacă numerele de telefon se mai pot salva de către furnizorul de telefonie mobilă, imaginile și toate amintirile pe care le păstrăm pe telefon sunt pierdute pentru totdeauna, dacă nu facem back-up online, nu le imprimăm sau nu le salvăm pe un alt suport digital. Și, să fim sinceri, câți dintre noi fac acest lucru în mod organizat și regulat? Eu una sigur nu.
De aceea, în ultimul an am căutat soluții de back-up online care să nu fie extrem de costisitoare și foarte ușor de folosit pentru toată lumea.
Dacă pentru clienți folosesc Zenfolio, un serviciu profesional de livrare și stocare a imaginilor, pentru mine personal folosesc Dropbox pentru documente (care pot fi accesate de oriunde și se sincronizează și actualizează mereu), iar pentru imaginile și filmulețele personale și nu numai, folosesc Flickr.

Back-up online, cum salvez poze online, Flickr, fotografii on-line

Flickr e o platformă online care face parte din Yahoo. Platformă care, pe lângă comunitatea imensă de fotografi, oferă oricui are un cont de Yahoo (eu ma loghez cu contul de mail) 1 TB (adică 1.000 GB) spațiu de stocare GRATUIT, fără limită de timp, pentru imagini și videoclipuri.

Back-up online, cum salvez poze online, Flickr, fotografii on-line

Partea și mai frumoasă? Instalând aplicația lor, poți seta device-ul cu care filmezi sau fotografiezi sau pe care ai stocate datele (calculator, telefon sau tabletă) să se sincronizeze automat! Adică toate materialele se încarcă online, în albume private, în clipa în care device-ul se conectează la internet! Gata cu grija back-up-ului sau tristețea de a fi pierdut amintiri dragi!

Back-up online, cum salvez poze online, Flickr, fotografii on-line

P. S. După cum vedeți, sunt utilizator de Flickr de mai bine de 6 ani – și acest articol nu e afiliat sau susținut de ei. Din păcate, am reluat obiceiul de a face back-up pentru lucruri personale abia acum. Dacă cu imaginile clienților sunt foarte grijulie, cu ale mele am fost mai puțin – până acum 2 luni 🙂

error: Acest continut e protejat!