Intrebari frecvente

De-a lungul celor mai bine de 10 ani de când fotografiez fericirea, am răspuns la multe întrebări pe care le-am regăsit la aproape fiecare sesiune. Mai jos este o listă cu cele mai frecvente întrebări cu care m-am întâlnit până acum – lista e deschisă și va fi actualizată de fiecare dată când va fi nevoie 🙂

sedinta foto in natura,fotograf copii, fotograf de familie Cluj, sedinta foto copii si familie Olga Vuscan

  • Vreau o ședință foto. Unde pot afla prețurile?

Prețurile le găsești aici, pe site, la Prețuri. Pentru situații speciale, nu ezita să îmi scrii la olga.vuscan@yahoo.com sau pe pagina de Facebook Images by Olga Vuscan. Pentru a primi un răspuns cât mai repede posibil, nu trimite sms, nici mesaje pe WhatsApp si nici mesaje personale pe contul de Facebook – pentru că din lipsă acută de timp răspund acolo doar când am 2 minute libere.

  • De ce există diferențe de preț între sesiuni?

Pentru că resursele de timp și de energie sunt diferite – la o sesiune foto de nou-născut timpul alocat e de 2-3 ore, plus cele aproximativ 6 ore de editare a imaginilor, pe când la restul sesiunilor timpul alocat e 1 – 1,5 ore, iar timpul de editare e mai scurt.

  • Cu cât timp înainte trebuie să fac o programare?

Cu 2 luni înainte pentru sesiunile foto de familie. Pentru maternitate, programarea se face pentru săptămânile 28-32, așa că recomand să îți programezi sesiunea de la începutul celui de-al doilea trimestru de sarcină. Iar pentru ședința foto de nou-născut, stabilim din timpul sarcinii data probabilă a nașterii, iar la 1-3 zile după naștere, unul dintre voi fixează împreună cu mine data exactă.

  • Ce trebuie să aduc cu mine la sesiunea foto?

Pentru fiecare tip de sesiune în parte veți primi un e-mail cu toate informațiile necesare – de la adresa unde trebuie să veniți, la ce ținute să pregătiți și toate celelalte detalii care vă vor ajuta să aveți o experiență plăcută de la început până la sfârșit. Pentru sesiunile de maternitate și de nou-născut studioul e dotat cu recuzită și accesorii de calitate așa că nu e nevoie să vă ocupați de acest aspect.

  • Câte poze primim?

Numărul imaginilor variază în funcție de tipul sesiunii foto – la secțiunea Prețuri găsiți pachetele foto disponibile si mai multe detalii specifice fiecărei sesiuni.

Pentru că sesiunile de studio sunt editate extensiv, ca să ne asigurăm că primiți exact imaginile care vă sunt cele mai dragi, le veți alege voi dintr-o selecție prealabilă, după care vor fi editate. Acest proces îl vom discuta în detaliu înaintea și în timpul ședinței foto.

fotograf nou-nascuti, fotograf bebelusi Olga Vuscan Cluj, sedinta foto bebe

  • Vrem toate pozele, chiar dacă nu am ieșit bine sau dacă nu le-ați editat. Se poate să le avem? Dar .raw-urile?

Când ați ales să lucrăm împreună, ați făcut-o pentru că aveți încredere în viziunea artistică, talentul și experiența mea. De aceea, nu veți primi toate imaginile, decât cele pe care le consider demne de a fi postate online, puse în ramă sau într-un album foto.

Numărul imaginilor e limitat pentru a păstra efectul WOW pe care acestea le au – dacă la prima imagine veți avea această reacție, la a 3-a imagine aproape identică cu prima veți fi deja plictisiți. Vă puteți imagina reacția soțului la propunerea de a-i arăta 400-500 de imagini de la o singură sesiune foto? Da? Și eu 😉

Imaginile în format .raw rămân la fotograf – din aceleași motive enumerate mai sus (știți – viziune, talent, etc.). Pentru ca cei care cochetează cu ideea de joacă în Photoshop, pe net se găsesc multe resurse gratuite pentru a face acest lucru.

  • Noi vrem doar 3-4 poze, nu vrem o sesiune întreagă. Se poate? Și cât costă?

Pentru ca am primit des astfel de cereri, am creat pentru voi pachetele mini de 10 imagini pentru toate tipurile de sesiuni foto din studio – le gasiti pe pagina de preturi.

  • Aș vrea să primesc pozele mai repede. Există o taxă de urgență pentru asta?

Nu există o taxă de urgență pentru asta pentru că, fiind one-woman-show (adică doar eu), nu editez mai repede decât in ordinea fotografierii sesiunilor. Așa e corect pentru toată lumea – inclusiv pentru voi.

  • În cât timp primim pozele? De ce durează așa de mult?

Termenul de livrare e 6 săptămâni, pentru că fiecare sesiune trebuie selectată și apoi fiecare imagine editată. Plus, știți voi: life 🙂 Adică alte sesiuni, administrarea unei afaceri și timp departe de fotografie ca să îmi reîncarc bateriile pentru a fi creativă și inspirată la fiecare sesiune foto.

  • Pozele sunt ale mele, fac ce vreau cu ele… Sau nu?

Pozele create împreună sunt ca și copiii dintr-o căsătorie: nu poate decide unul fără acordul celuilalt. Adică așa cum fotograful nu poate da mai departe imaginile voastre fără acordul vostru, așa nici voi nu puteți da imaginile altor persoane fără acordul fotografului. Ele sunt pentru uz personal, iar drepturile de autor rămân la fotograful care le-a creat. Nu uitați acest lucru, chiar dacă e sora, mătușa sau prietena cea mai bună care își deschide o afacere sau un magazin și are nevoie de imagini de calitate, dar nu ar vrea să plătească pentru ele (așa cum ați făcut voi, de fapt 😉 ).

error: Acest continut e protejat!